Корпоратив: Стародавні храми Чернігівщини

< Назад
Інформація
від 2060 грн
Виїзд: під запит
Кількість днів: 2
Тип тура: Груповий
Маршрут: Черкаси-Чернігів-Седнів-Козелець-Черкаси

Тур для організованої групи туристів від 25 осіб

Замовити
день
01
Черкаси-Чернигів

Виїзд автобусом з Черкас до Чернігова (екскурсовод на маршруті)

Оглядова екскурсія містом з відвіданням Національного архітектурно-історичного заповідника "Чернігів стародавній" (вх.квитки за додаткову плату).

Обід.

Екскурсія по території Валу - стародавній центральній частині Чернігова з оглядом: Спасо-Преображенського собору (12 ст.) - сучасника Софійського собору в Києві, головного храму Чернігова, усипальниці чернігівських князів та духовенства. Борисоглібського собору (12 ст.) - Усипальниці чернігівських князів династії Святославичей (зараз музей), Чернігівського Колегіуму (17 ст.) - Першого світського середнього навчального закладу на Лівобережній Україні, побудованого в стилі українського бароко, в приміщенні якого знаходиться виставка народної та професійної іконопису .

Факультативно рекомендуємо відвідування виставки ікон та виставки "Чернігів і чернігівці 100 років тому" (вх.квитки за додаткову плату).

Екскурсії по території Троїцько-Іллінського комплексу, розташованого на схилах Болдиних гір, який включає: Антонієві печери (12-17 ст.) - один із стародавніх печерних монастирів в Східній Європі із земляною церквою12 ст. і каменннимі підземними церквами 17-19 ст., Іллінська церква (12 ст.) - головний храм печерного монастиря. Троїцький собор (17 ст.) - кафедральний собор Чернігівських владик, де знаходяться мощі св.Феодосія і преподобного Лаврентія. * Вхідні квитки оплачуються додатково.

Поселення в готель.

Вечеря. За бажанням Замовника можемо організувати банкет в ресторані.

Ночівля.

день
02
Седнів-Козелець-Черкаси

Сніданок. Виселення з готелю.

Екскурсія в старовинний Седнів. Вперше Седнєв згадується в Іпатіївському літописі під 1068 р кінці XVII в. г.Седнев став маєтком чернігівського полковника Я.Лізогуба, а потім перейшов у спадок до його нащадкам. Пам'ять про славетного козацького роду збереглася в декількох цікавих будівлях становлять мальовничий архітектурний ансамбль.

Свято-Воскресенська церква (1690р.), побудована на кошти Я.Лізогуба як сімейний храм-усипальницю, де протягом століть ховали представників родини Лизогубів, садиба Лизогубів з розкішним парком, альтанкою-ротондою, побудованої одночасно з Воскресенської церквою в 1690 р

Георгіївська церква - старовинний дерев'яний храм, зведений без жодного цвяха (17 в.). У цьому храмі, присвяченому св. Георгію-Побідоносця, здавна символізував військову мужність і славу козацтво Седнівської сотні Чернігівського полку присвячували зброю перед військовими походами. Церква цікава також тим, що тут проводилися кінозйомки культового кінофільму "Вій" за однойменним твором Гоголя.

Успенська церква (1860р.) І святий колодязь, вода, в якій вважається цілюща, і нова школа - розкішна будівля, фактично - палац.

Обід. Виїзд до Черкас.

По дорозі зупинка в м.Козелець. Відвідування собору Різдва Богородиці . У соборі зберігся дерев'яний іконостас, виконаний за проектом архітектора В. Растреллі.

Переїзд в Черкаси.

Вартість туру на 1 особу (при групі від 25 осіб)

(в залежності від обраного готелю, номер стандарт):

від 2060 грн

При замовленні туру ціни просимо уточнювати

У вартість входить:

- проїзд автобусом по маршруту Черкаси-Чернігів-Седнів-Козелець-Черкаси,

- проживання в обраному готелі 1 ніч, номери стандарт,

- харчування по програмі: 1 сніданок, 2 обіди, 1 вечеря,

-екскурсії по програмі,

-екскурсовод на маршруті,

- групова страховка.

У вартість не входить:

- вхідні квитки, екскурсійні послуги в музеях та на туристичних об'єктах;

- проїзд в міському транспорті;

- факультативні програми;

- особисті витрати (дод.харчування, сувеніри, камера зберігання, тощо).

Додатково оплачується (орієнтовно):

- вхідні квитки "Чернігів стародавній" - дор 35 грн

- Виставка "Чернігів і чернігівці 100 років тому" - дор 10 грн

- Тимчасові виставки в приміщенні коллегіума- ціна договірна.

За бажанням Замовника програма туру може змінюватися і доповнюватися