Зміни в порядку оформлення документів для виїзду за кордон громадян України

< Назад

Шановні колеги,

Звертаємо вашу увагу, що з 19 серпня 2015 року вводяться зміни в порядку оформлення документів (у разі зміни прізвища) для виїзду за кордон громадян України, згідно Постанови Кабінету Міністрів України №621 (http://www.kmu.gov.ua/control / uk / cardnpd? docid = 248431548)

  • Текст зміни

    27 серпня 2015 року опубліковано Постанову КМУ від 19 серпня 2015 р. № 621. Цією постановою були затверджені зміни, що вносяться до постанов Кабінету Міністрів України з питань зміни імені (прізвища, власного імені, по батькові) фізичної особи.

    Слід звернути увагу на ці зміни в контексті порядку визнання недійсним закордонного паспорту громадянина України у разі зміни прізвища або імені особи.

    Тепер, згідно з оновленим Порядком оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, його тимчасового затримання та вилучення, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 7.05.2014 р. № 152 у разі зміни прізвища або імені особа може подати документи для закордонного паспорту в день подання документів для обміну паспорта громадянина України.

    Якщо особа в день подання документів для обміну паспорта громадянина України у зв’язку із зміною прізвища або імені не подала документів для обміну закордонного паспорту, Міграційна Служба визнає закордонний паспорт недійсним, про що протягом однієї доби інформує Адміністрацію Держприкордонслужби та Українське бюро Інтерполу. Крім цього, постановою передбачено, що Мінюст надає Міграційній Службі відомості з Реєстру держреестрації актів цивільного стану (зокрема щодо шлюбів).

    Тож, враховуючи наявні зміни, треба бути готовим до того, що при спробі перетнути державний кордон України з закордонним паспортом на «дівоче прізвище» Держприкордонслужба виїхати не дозволить, оскільки такий паспорт визнано недійсним.