Скільки грошей має бути у іноземця при в’їзді в Україну

< Назад

MIGnews.com.ua

 

Достатнє фінансове забезпечення іноземця для в’їзду в Україну має становити 4,704 тис. Грн плюс 784 грн за кожен день перебування, починаючи з другого (за курсом НБУ — $ 588,5 і $ 98,1). Відповідну постанову №884 прийняв Кабінет Міністрів 4 грудня і оприлюднив на днях.

Згідно із затвердженим ним Порядку підтвердження достатнього фінансового забезпечення для в’їзду в Україну, перебування на її території або транзитного проїзду та виїзду за її межі і визначення розміру такого забезпечення, в розрахунку на місяць ця величина збережена на рівні 20-кратного прожиткового мінімуму (з 1 грудня — 1176 грн).

Одночасно в документі міститься формула розрахунку забезпечення на планований термін візиту в Україну, згідно з якою іноземець повинен мати п’ятиденний запас фінансового забезпечення, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Контроль наявності достатнього фінансового забезпечення здійснюється при оформленні запрошень на отримання візи, безпосередньо під час оформлення віз для в’їзду в Україну і в ході здійснення прикордонного контролю через держкордон або продовження терміну перебування.

Забезпеченням можуть виступати готівкові, банківські чеки, платіжна карта з випискою, бронювання або оплата житла, ваучер або гарантійний лист приймаючої сторони, проїзні квитки. Безпосередньо на кордоні такий контроль відноситься до категорії контролю другої лінії, тобто вибіркового.

Як повідомляв MIGnews.com.ua, у Державній міграційній службі повідомили, що в даний час в Україні на постійній основі проживає понад 247 тис. Іноземних громадян і понад 71 тис. Іноземців — тимчасово.