Раннє бронювання — плюси і мінуси

< Назад

Ось у кого як, а особисто у мене ще в жовтні з’являється відчуття нового року, а з 10 січня я вже живу влітку. А найголовнішим розвагою останніх місяців зими є організація літньої відпустки. Ретельно перебираю готелі, читаю відгуки, звіряюся з картою. Хтось скаже — так вона з глузду з’їхала, в січні шукати готель, коли до відпустки, як мінімум ще 5 місяців! Але я вам відповім — я люблю, щоб відпустка була ретельно спланований, а ризики з промахом місцевості і житла зведено до мінімуму. Але є і ще один безперечний плюс — це раннє бронювання, про який я і розповім сьогодні.

Раннє бронювання стало особливо популярним в останні кілька років. Дана послуга не зацікавить тих, чиє життя непередбачуване і мобільна, зате буде вигідно для тих, у кого є точні дати відпустки. Отже. Що ж таке раннє бронювання? Які плюси і мінуси у цієї акції, і які підводні камені можуть вам зустрітися.

Отже. Що ж таке раннє бронювання? Які плюси і мінуси у цієї акції, і які підводні камені можуть вам зустрітися.

 

Раннє бронювання — це бронювання туру задовго до початку передбачуваної дати відпустки (як мінімум за 21 день). Але дату закінчення раннього бронювання необхідно уточнювати у туроператорів. Ще пару років тому відкриття цієї акції в Росії проходило не раніше ніж в березні. На даний момент вже багато готелів можна забронювати в січні. І, як правило, раннє бронювання закінчується в квітні.

Плюси раннього бронювання 

Основний плюс, це, звичайно ж, економія грошей. Так, при ранньому бронюванні можна отримати знижку від 10 до 40% від вартості туру.

Багато готелів уже в січні дають величезні знижки операторам (до 70%), які в свою чергу розраховують тури також з великою знижкою.

Ближче до сезону ціни на готелі повзуть вгору, підвищується паливний збір, і, як наслідок, зростає вартість авіаквитків. Але, викупивши тур ще в лютому, ви можете абсолютно не турбуватися про підвищення цін.

Другим плюсом можна назвати те, що ви купуєте тур саме в той готель, який вибрали. Як правило, найкращі пропозиції по готелям розбирають ще в лютому-березні. Тому, купуючи путівку безпосередньо перед поїздкою, ви ризикуєте не потрапити в готель з хорошими відгуками. Існує ряд так званих дефіцитних готелів.

Безперечно, хтось заперечить і скаже, що ми їдемо відпочивати не в готель, а на море, але погодьтеся, що йти до моря по спеці 1,5 км ніхто не захоче, купатися серед кругляків також. Особливо ретельно вибирають готелі сім’ї з дітьми, адже тут зовсім важливо харчування (якщо ви їдете на все включено), вхід в море, чистота, анімація, наявність міні-клубу. Тому в даному випадку раннє бронювання прекрасний спосіб потрапити саме в дефіцитний готель.

Які напрямки найбільш привабливі при ранньому бронюванні?

Фахівці рекомендують заздалегідь бронювати тури на гарячий сезон — це липень, серпень і навіть вересень. Найпопулярніші напрямки, де раннє бронювання буде особливо вигідно — це Туреччина, Іспанія, Греція, Кіпр і Туніс. Це обумовлено, перш за все, великим напливом туристів в дані країни, коли кращі готелі розбираються ще до настання сезону.

Мінуси раннього бронювання

Безперечно, раннє бронювання має і свої мінуси. І це, перш за все, ризик, пов’язаний з неможливістю вильоту. За півроку може багато статися — зміна роботи, втрата роботи, інші сімейні обставини. У цьому випадку, ви втрачаєте майже всі гроші. Штраф може скласти від 50 до 90% від вартості путівки. І в залежності від договору, продавець може бути в праві взагалі нічого вам не повернути.

Не сподівайтеся на страховку від невиїзду, тому що вона діє виключно при госпіталізації, смерті близького родича, виклик до суду, призов до армії та відмову у візі. При цьому якщо ви їдете всією родиною, а помирає родич з вашого боку, то ваша друга половина і дитина не мають відношення до страхового випадку. Тому страховку від невиїзду, мабуть, є сенс оформляти тільки в тому випадку, якщо ви сумніваєтеся в отриманні віз.

Ще один мінус раннього бронювання — це те, що ви вже не зможете змінити прізвище, дату вильоту, терміни. Тобто теоретично це зробити можна, але швидше за все, оператор буде перераховувати вартість туру. Дуже часто за будь-які зміни готель виставляє штраф, який також доведеться сплатити.

Таким чином, вибираючи раннє бронювання, ви отримуєте: істотну знижку; впевненість в тому, що ваш відпустка не буде затьмарений недостатньо комфортним проживанням; спокій від думки, що все вже зроблено і ще є час, щоб продумати маршрути, екскурсії, знайти інформацію про оренду автомобіля і кращих закладах місцевості, в якій ви будете відпочивати. А ризики? Чи не настільки вони великі, щоб відмовитися від таких істотних плюсів.