Тропічний шторм Пабук досяг півдня Таїланду

< Назад

Деякі райони Таїланду вже відчули «дихання» найбільшого за останні півстоліття тропічного шторму. Сильні пориви вітру відчуваються на острові Самуї, є перебої з електрикою. За прогнозами, Пабук досягне узбережжя Самуї до 10 години вечора. Про це в Facebook пише керуючий директор Koh Sanuk Co. LTD Анна Гужавіна, супроводивши свої коментарі невеликим відео

Спокійніше на Ко-Чанг: за словами  засновника It-Tour Юрія Авдєєва, шторм бушує приблизно в 200 кілометрах від острова і зміщується на захід. Але хвилі на морі все одно великі, а окремі сміливці все ж ризикують скупатися.

На Пхукеті ж о 9.30 ранку за місцевим часом зберігалася спокійна, прохолодна і безвітряна погода, досить незвична для січня. З ранку іноді навіть проглядало сонце, а хвилювання моря було досить помірним. Про це в профільній турагентської групі Туристичний помічник розповів засновник компанії Maxxitour Володимир Безруков, теж зняв на підтвердження своїх слів відеоролик. Через кілька годин він додав, що сильного вітру на Пхукеті як і раніше не спостерігається.

Як повідомляли напередодні метеорологічні сайти, Пабук пройде в стороні від найбільш популярних туристичних регіонів Таїланду. Як пише сьогодні Bangkok Post, шторм вийшов на узбережжі о 12.45 за місцевим часом в районі Пак Пхананг (провінція Накхонситхаммарат) і продовжує рух на північний захід зі швидкістю 18 км / ч. Окремі пляжі цього регіону повністю затоплені, швидкість вітру в епіцентрі шторму досягає 75 км / год, а електромережі працюють нестабільно. Очікується, що після виходу на сушу сила Пабук вщухне — це особливість всіх тропічних штормів. Але з виходом до Андаманському морю стихія може знову набрати силу.

За прогнозами, в ряді південних регіонах країни триватимуть проливні дощі і сильні пориви вітру. Як сьогодні, так і в суботу. Проте навіть тим, хто знаходиться в стороні від розгулу стихії, слід прислухатися до рекомендацій МЗС України. У відомстві ще напередодні повідомляли про зародження тропічного шторму і попередили українців про те, що без крайньої необхідності слід утриматися від відвідування прибережних зон, стежити за новинами і бути готовими до екстреної евакуації.